nieuws

Ook Arag risicodrager achter Ineas Insurance

Archief

Naast Elvia Reis is nu ook rechtsbijstandverzekeraar Arag partner geworden van Internet-verzekeraar Ineas Insurance. Arag treedt op als herverzekeraar van het binnenkort te introduceren rechtsbijstandverzekeringsproduct van de ‘virtuele’ verzekeraar.

Ineas-directeur Niek Ligtelijn sluit niet uit dat er behalve Elvia Reis en Arag nog meer directe Nederlandse verzekeraars capaciteit of zelfs producten via zijn virtuele verzekeraar zullen gaan aanbieden. Het zal daarbij dan met name gaan om specialistische verzekeringsproducten. In eerste instantie gaat Ineas echter zelf van start met een aantal eenvoudige producten zoals auto-, aansprakelijkheid- en woonhuisverzekeringen.
Het hebben van een eigen e-mail adres is één van de bijzondere voorwaarden die Ineas stelt aan haar verzekerden. Niet verwonderlijk ook, aangezien de nieuwe verzekeraar, een initiatief van Niek Ligtelijn (ex-Fortis), uitsluitend haar producten afzet via Internet. Binnenkort gaat de verkoop – na een vertraging van ruim een half jaar – echt van start. Alles rond Ineas gebeurt desgewenst online: van de offerte tot de aanschaf van een product (zonder handtekening), de betaling (automatische incasso, of direct afboeken van de Raborekening) maar bijvoorbeeld ook schademeldingen. Bovendien biedt de website de mogelijkheid om in een ‘privedomein’ algemene verzekeringsgegevens vast te leggen, zodat deze overal en altijd terug te vinden zijn.
Hoewel volgens Ligtelijn de distributie via Internet een factor honderd goedkoper is dan via het intermediair, is Ineas geen prijsbreker. “We verkopen marktconforme producten tegen weliswaar concurrerende, maar eveneens marktconforme prijzen. We zullen zeker niet de allergoedkoopste aanbieder zijn.” Nog dit jaar start Ineas ook met de verkoop in België en Duitsland.
Ht managementteam van Ineas in Amsterdam, met van links naar rechts: Wolfgang Franke, Sjoerd Vredenberg, Niek Ligtelijn, Annemie Averill, Ewout Zonneveld en Ruud van Baalen.

Reageer op dit artikel