nieuws

Ook Amev en Aegon wijzigen premie en provisie aov

Archief

Generali gaat in mei de aov-premies aanpassen. Op de provisie wordt nog gestudeerd. Provisiedifferentiatie wordt niet uitgesloten. Amev en Aegon volgen de markt.

“Het staat vast dat we de markt volgen wat betreft de premiestelling voor de aov”, zegt Generali-directeur Hubert Voskuijl. “In verband met een nieuw automatiseringssysteem hopen we de wijzigingen per 1 mei door te kunnen voeren. Wat betreft de provisie weten we het nog niet. Er zijn vele mogelijkheden. Bijvoorbeeld een keuze tussen 17,5% en 20% waarbij het intermedair de eindprijs bepaalt. We moeten daar nog met het intermediair over praten.”
Generali komt volgens Voskuijl in ieder geval niet met een Fundum-achtige constructie. “Dat is veel te ingewikkeld.” Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Fundum heeft de premies en provisies niet generaal aangepast, maar heeft zich wel in de strijd (tussen Movir en Meeùs/Interpolis) om de (para)medici geworpen met een actietarief voor huisartsen en fysiotherapeuten. Hierbij geldt een provisie van 15% die bestaat uit 7,5% doorlopende sluitprovisie (dus uitsluitend voor de eerste sluiter) en 7,5% doorlopende provisie.
In de aov-markt werd tot voor kort nog geaarzeld over de aanpassing van de premies en de provisies door de belangrijke ‘spelers’ Aegon en Amev (zie het vorige AM, pag. 7). Beide hebben inmiddels besloten de premies aan te passen aan de nieuwe grondslagen van het Verbond en de provisie te verlagen van 20% naar 17,5%. Aegon voert de wijzigigen per 1 april door. Amev dubt nog over de invoeringsdatum.

Reageer op dit artikel