nieuws

ONVZ-volmacht voor Nedasco

Archief

ONVZ heeft een volmacht verleend aan Nedasco. Het is de eerste volmacht die deze ziektekostenverzekeraar heeft afgegeven.

De volmacht aan Nedasco betreft uitsluitend het ONVZ-label. ONVZ voelde tot nu toe niet veel voor volmachten. ONVZ was de mening toegedaan dat een volmacht concurrentie kon betekenen voor het samenwerkende intermediair. Dat ONVZ nu overstag is, heeft volgens directeur Frans van Rijn vooral te maken met veranderde distributiewijze. “Het reguliere intermediair voelt namelijk steeds minder voor individuele ziektekostenpolissen.” Nedasco (Amersfoort) is een grote, in medische verzekeringen gespecialiseerde, assuradeur die zowel met intermediair werkt als collectiviteiten beheert.
De ommezwaai heeft volgens Van Rijn niet te maken met het feit dat voor het NN-label wel met volmachten wordt gewerkt. ONVZ is namelijk sinds begin van dit jaar risicodrager voor de ziektekostenportefeuille van NN, die officieel nog moet worden overgedragen. NN heeft vijf volmachten afgegeven aan: Mandema en Partners, Aevitae, Turien & Co, IAK en aan Nedasco. “Deze volmachten lopen tot 2005”, zegt Van Rijn. “We gaan nog bekijken of we deze volmachten voor het NN-label continueren.”
Wat betreft het ONVZ-label, sluit Van Rijn niet uit, dat volgend jaar een tweede volmacht wordt verleend. Aan meer volmachten wordt voor het ONVZ-label voorlopig niet gedacht.

Reageer op dit artikel