nieuws

ONVZ treedt toe tot de VRZ

Archief

De Houtense zorgverzekeraar ONVZ is toegetreden tot de Vereniging van Regionale Zorgverzekeraars (VRZ).

Met de toetreding van ONVZ verandert ook de naam van VRZ in vereniging van Nederlandse kwaliteitszorgverzekeraars. VRZ-leden werken onder meer samen op het gebied van inkoop van huisartsen- en ziekenhuiszorg, fysiotherapie en hulpmiddelen. Daarnaast wordt gezamenlijk opgetreden op het gebied van belangenbehartiging. De in 1998 opgerichte VRZ kent verder als leden: Azivo (binnenkort Azivo Menzis), De Friesland, PNO Ziektekosten, Salland en Zorg en Zekerheid.
VRZ-voorzitter Hans Feenstra (De Friesland) is blij met de komst van ONVZ. “Het feit dat juist in deze tijd van schaalvergroting ONVZ zich bij ons aansluit, is een erkenning voor de door VRZ ingeslagen weg waarin VRZ-leden zich juist inzetten voor een persoonlijke benadering van verzekerden. Kwaliteit en keuzevrijheid staan voor onze verzekerden daarbij centraal.” Feenstra sluit niet uit dat zich ook andere zorgverzekeraars in 2008 bij de VRZ aansluiten.

Reageer op dit artikel