nieuws

ONVZ kritischer op ‘body scan’

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ doet de laatste weken moeilijker over aanvragen voor een Total Body Scan door verzekerden met een Topfit-polis. Dat is de ervaring van het in deze onderzoeken gespecialiseerde Prescan uit Hengelo, die stelt dat tal van offertes vertraging ondervinden.

ONVZ wil sinds kort van klanten de motieven weten om zo’n onderzoek te laten uitvoeren. Deze houding stuit om onbegrip bijPrescan. “Verzekerden die zo’n Total Body Scan eerder aanvroegen, hoefden het niet te motiveren”, aldus Prescan-directeur Eddy van Heel. De gang van zaken staat kan niet los van een advertentiecampagne van Prescan in november. In dagbladadvertenties werden houders van een Topfitpolis gewezen op de dekkingsbeperking per 1 januari. ‘Boek daarom nu uw Total Body Scan voor een volledige vergoeding’, luidde de oproep. Deze viel verkeerd bij ONVZ.
Volgens Van Heel is er inmiddels tussen Prescan en ONVZ overleg op gang gekomen over vergoeding van preventieve onderzoeken na 1 januari 2008. Als gebaar van goede wil, is Prescan gestopt met het plaatsen van de advertenties.
Huisarts
ONVZ heeft in de richting van het intermediair aangegeven, niet blij te zijn met kantoren die klanten actief benaderen om ze aan te sporen nog gebruik te maken van de huidige ruime dekking. Volgens beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar Bavam zouden assurantietussenpersonen zich niet op het gladde ijs van medische zorg moeten begeven. “Adviseer zo’n klant om naar zijn of haar huisarts te gaan”, is het advies van Bavam-voorman Willem Pel.

Reageer op dit artikel