nieuws

ONVZ breidt zorgproducten uit

Archief

ONVZ komt volgend jaar met het ONVZ Privé Zorgpakket, een nieuw onderdeel van het Vrije Keuze Zorgplan. Verder introduceert de zorgverzekeraar het instapproduct ExtraFit en wordt bij de tandproducten de dekking uitgebreid.

Het ONVZ Privé Zorgpakket was al eerder aangekondigd. Nieuw is echter de dienstverlening van de Privé Zorg Assistent, die de patiënt ondersteunt bij alle zaken rondom het ziekenhuisverblijf. Bijvoorbeeld het organiseren en vergoeden van vervoer van en naar het ziekenhuis. Daarnaast biedt de module Privé Kamer dekking voor een eenpersoonskamer en kan men zich verzekeren van extra luxe, zoals uitgebreide maaltijden, televisie, internetaansluiting en een krant op de kamer.
Voor de module Privé Kamer betaalt de verzekerde _ 20 extra per maand, voor de extra luxe gaat men _ 6 per maand betalen en de zorgassistent kost eveneens _ 6 per maand extra. Nieuw is volgens ONVZ dat er 3% korting wordt gegeven als de premie per jaar wordt betaald, 2% als per halfjaar betaald wordt en 1% korting als men per kwartaal de premie betaalt. Deze premies zijn overigens nog niet bekend.
ExtraFit
ONVZ introduceert verder een instappolis, genaamd ExtraFit, die valt onder de BenFit-polis. Bij deze ExtraFit-polis is er geen dekking voor ostheopatie, chiropractie en orthodontie. De premies zijn nog niet bekend.
Bij de producten TandFit A, B en C gaan de maximale bedragen omhoog, respectievelijk naar _ 250, _ 500 en _ 1.500.
Sportverenigingen
In het najaar start ONVZ met een speciale actie om de sportpolissen weer extra onder de aandacht te brengen. Niet alleen de sporter kan profiteren, maar nu ook de sportvereniging. Voor elke sporter die zich aanmeldt voor een polis, ontvangt de sportclub _ 20. Dat geldt ook voor familieleden die zich aanmelden. “De club kan dat bijvoorbeeld besteden aan zaken als het voorkomen van blessures”, aldus een woordvoerder van ONVZ.
De verzekeraar wil niet zeggen hoeveel sportpolissen er afgenomen zijn, maar bij de presentatie van de jaarcijfers over 2005 zei commercieel directeur Frans van Rijn dat het nog niet naar wens verliep. Er zouden “minder dan duizend polissen verkocht zijn”, waarvan het leeuwendeel via voetbal- en hockeyverenigingen.
Bijpraten
In de eerste helft van oktober gaat ONVZ het intermediair bijpraten over de wijzigingen in de basisverzekering per 1 januari. Daarnaast geeft de verzekeraar tekst en uitleg gegeven over de nieuwe producten, de marketingacties en het ZorgVerzuim Totaalpakket voor werkgevers.

Reageer op dit artikel