nieuws

ONVZ biedt Superfit-polis alleen na medische selectie

Archief

ONVZ introduceert per 1 januari een nieuwe aanvullende zorgverzekering: de Vrije Keuze Superfit. Deze is alleen te sluiten na een medische selectie en in combinatie met de ONVZ-basisverzekering. De premie is nog niet bekend.

Deze verzekering vergoedt onder meer orthodontie, fysiotherapie en geneesmiddelen volledig. Brillenglazen en contactlenzen, psychologische zorg, tandheelkundige hulp en alternatieve geneeswijzen worden volgens ONVZ “zeer ruim vergoed”.
Verder biedt Superfit een verzekering bij blijvende invaliditeit en in geval van overlijden door een ongeval. De verzekerde heeft in het ziekenhuis recht op een eenpersoonskamer met persoonlijke begeleiding door een zorgassistent. “Door de zeer ruime alles-in-een-dekking hoeven er naast Superfit geen andere aanvullende verzekeringen te worden gesloten”, aldus ONVZ.
“Er is een groeiende vraag naar een complete zorgverzekering waar alles in één zit. Superfit is bedoeld voor verzekerden die op zoek zijn naar zo’n uitgebreide dekking. We bieden een topproduct aan en zijn als altijd helder over de voorwaarden: dit zeer brede pakket kunnen we alleen aanbieden na een medische selectie. Daarna geen rompslomp meer en dat is precies wat onze klanten willen”, zegt ONVZ-directeur Erno Kleijnenberg.
Claimgedrag
In april dit jaar wilde ONVZ via de en-blocclausule eenzijdig de polisvoorwaarden wijzigen van onder meer het Topfit- en Optifitproduct. Aanleiding was het excessieve claimgedrag van ongeveer 20.000 nieuwe verzekerden. De Utrechtse rechter floot ONVZ terug. ONVZ kon niet aantonen dat er sprake was van dusdanige financiële verliezen dat dit gerechtvaardigd was. Bovendien zei de rechter dat ONVZ geen medische selectie had toegepast voor de aanvullende producten, terwijl non-selectie alleen voor de basisverzekering geldt. Nu past ONVZ voor de nieuwe uitgebreide aanvullende polis Superfit wel weer medische selectie toe.

Reageer op dit artikel