nieuws

Ontwerp en bouw op één polis

Archief

Bedrijfsschadeverzekeraar Nassau stelt de Nederlandse primeur te hebben met de ontwikkelingvan een Design & Constructverzekering, speciaal voor installatiebedrijven en machinebouwers.

Design & Construct is een steeds vaker voorkomende contractvorm in de bouwwereld, waarbij ontwerp en bouw door één partij worden uitgevoerd. De groei in design- en constructopdrachten doet ook de vraag naar een bijpassende verzekering toenemen. Nassau heeft hierop ingespeeld door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering toe te voegen aan de bestaande combinatie van transport/montage en avb (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven).
Hierdoor is een combinatieverzekering ontstaan, waarmee ook immateriële schade van de opdrachtgever en herstelkosten van een ontwerpfout zijn gedekt. Vooralsnog zijn installatiebedrijven en machinebouwers de doelgroep van de verzekering.

Reageer op dit artikel