nieuws

Ontmoetingsuur Amsterdamse Beurs

Archief

Ontmoetingsuur Amsterdamse Beurs

In de Amsterdamse Assurantiebeurs aan de Strawinksylaan 10 wordt om 16.00 uur het maandelijkse ontmoetingsuur gehouden. De bijeenkomst zal deze keer niet door een inleiding worden voorafgegaan.
Herstel: geen ‘Verzekerings- kamer’ in Rosmalen
De oorspronkelijk voor heden aangekondigde regionale bijeenkomst van Brabantse assurantieclubs in Rosmalen over ‘De Verzekeringskamer’ is verschoven naar maandag 21 november. De bijeenkomst wordt dan overigens ’s avonds gehouden in Eindhoven.
Verzorgingsstaat centraal bij Regio Midden
‘Hoe verder met de Nederlandse verzorgingsstaat?’, is de centrale vraag bij de forumdiscussie georganiseerd door de assurantieclubs Regio Midden. In het forum nemen zitting: H.A.L. van Hoof (Tweede-Kamerlid VVD), H. Muller (beleidsmedewerker van de FNV) en drs J.C. van Ek (president-directeur van De Amersfoortse). De avond zal onder leiding staan van Ferry Mingelen, bekend van de NOS-televisierubriek ‘Den Haag Vandaag’. De avond begint om 20.00 in De Lampegiet te Veenendaal.
‘Nationale Hypotheek Garantie’ in Drenthe
Bij de Drentse Assurantie Club wordt vanavond een lezing gehouden over de gangbare nieuwe vorm van gemeentegarantie: de Nationale Hypotheek Garantie. Inleider is directeur K.J.R. Schiffer van genoemd instituut. De bijeenkomst wordt ditmaal gehouden in het centrum van de provincie en wel in hotel-restaurant Meursinge, Hoofdstraat 48, Westerbork. Aanvang: 20.00 uur.
Conferentie over ‘Schadebeheer’
In het Amsterdamse World Trade Center wordt een tweedaagse IIR-conferentie gehouden onder de titel ‘Schadebeheer’. Onder leiding van O. Bekouw, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs, zal een reeks vooraanstaande personen uit de schadeverzekeringsbranche een inleiding verzorgen. Op de tweede dag wordt ’s middags een workshop gehouden. De kosten voor conferentie plus workshop bedragen f 2.395 (excl. btw) en voor de workshop alleen f 495. Voor meer informatie: Institute for International Research, 020 – 671.51.51 (S. Laurijsen).
Andere rol makelaar in huurwoningmarkt
Tijdens het congres ‘De huurwoningmarkt’ van het Nederlands Studie Centrum gaan specialisten uit de makelaardij in op thema’s als de liberalisatie van de huurprijsbescherming, de positie van de verhuurder en de veranderende rol van de makelaar. Als dagvoorzitter treedt op prof. mr C.A. Adriaansens, bijzonder hoogleraar onroerend goedrecht aan de Rijksuniversiteit Limburg en advocaat bij Loeff Claeys Verbeke. Plaats: Hilton Hotel te Rotterdam. Tijd: 9.00-16.15 uur. Inlichtingen: 010 – 434.99.66.
Royal verwelkomt accountants op congres
Royal Nederland Levensverzekeringen organiseert een congres gericht op accountants die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingen op verzekeringsgebied. ‘De terugtredende overheid en de veranderende rol van werkgevers’ is de rode draad. Prof. dr A.C. Zijderveld, hoogleraar algemene sociologie, A.J. Mulder van Hay Consultants, dr A.H.G. Rinnoy Kan van het VNO en A.J.J. van Beerschoten van Royal zijn de sprekers. Tijd en plaats: het programma begint om 13.00 uur en loopt tot 17.00 uur, Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.
Lezing direct-marketing bij LAC-Zuid
Bij de Limburgse Assurantie Club-Zuid wordt onder de titel ‘Kiezen of Delen’ een lezing gehouden over direct-marketing. Inleider is J.I. van Vliet, marketing-communicatiemanager bij Goudse Verzekeringen. Aanvang en plaats: 20.00 uur, Grand-Hotel Voncken, Walramplein 1, Valkenburg a/d Geul.
Geld- en fraudeverzekering en criminaliteitspreventie
Bij Assurantieclub Het Markiezaat gaat het vanavond over ‘Geld- en fraudeverzekeringen en criminaliteitspreventie’. Spreker is R. Schotberg (Nationale Borg).
Aanvang en plaats: 19.30 uur, café-rest. De Raayberg, Antwerpsestraatweg 267, Bergen op Zoom.
Studiedag ‘Arbeidsreïntegratie in de letselschaderegeling’
Audalet houdt een herhaling (wegens overtekening) van de gratis studiedag ‘Arbeidsreïntegratie in de letselschaderegeling’. De bijeenkomst is in het conferentiecentrum VNZ in Zeist, van 9.15 tot 16.30 uur. Aanmelding bij Audalet: 03404 – 359.01.
ECD/Wabb-rechercheteam in Noordholland
De Kennemer Assurantie Club en de assurantieclubs ‘Kop van Noord-Holland’ en ‘Zaanstreek’ houden een gezamenlijke bijeenkomst over ‘Het ECD/Wabb-rechercheteam en zijn werkzaamheden in verzekeringsland’. De inleiding wordt gehouden door teamcoördinator B.M. Hilberts. Aanvang en plaats: 20.00 uur, Motel Akersloot.
Bol (Goudse) over de Financial Services Act
Het Haags Verzekerings Centrum begroet vandaag drs C.A. Bol, lid van de raad van bestuur van Goudse Verzekeringen, als gastspreker tijdens de discussielunch. Bol zal spreken over ‘De gevolgen van de Financial Services Act voor de Engelse levensverzekeringsmarkt en de uitstraling daarvan op de Nederlandse markt’. Aanvang en plaats: 12.00 uur, ‘Vermeerzaal’ in het Nederlands Congresgebouw in Den Haag. Inlichtingen: M. Behrend, 02522 – 182.06.
Vijf jaar expertisebureau Elbers van den Berg
Het expertisebureau Elbers van den Berg viert zijn vijfjarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan wordt een receptie gehouden in ‘Het Arsenaal’, Groenendaal 26, Woerden. Tijd: 16.30-19.30 uur.
Vrije concurrentie in het verzekeringswezen?
In samenwerking met de Verzekeringskamer en de Universiteit van Amsterdam houdt het Erasmus Insurance Centre een middagconferentie onder het motto ‘Vrije concurrentie in het verzekeringswezen: een haalbare kaart?’. Inleiders zijn o.a. dr A.J. Vermaat (Verzekeringskamer), mr H. Drabbe (directeur DG IV van de Europese Commissie), drs J.F.M. Peters (voorheen Aegon), prof. dr A. Oosenbrug (Erasmus Universiteit) en mr A.A. van Voorst Vader (voorzitter NBvA). De kosten van deelname bedragen f 120. Voor inlichtingen resp. aanmelding kan men terecht bij het Erasmus Insurance Centre, tel. 010 – 408.12.97 (Janneke Suijker of Frans Dooren).

Reageer op dit artikel