nieuws

Online wijzigt Atricom-software ten bate van nieuwe ADN-module

Archief

Het Nijmeegse systeemhuis Online heeft een nieuwe ADN-module onder Windows op de markt gebracht. Om deze module goed te laten communiceren met het ADN-netwerk is de Atricom-software van ABZ aangepast.

Volgens Online kwamen er vanuit de kring der tussenpersonen geluiden dat de communicatieprogrammatuur van ABZ voor nogal wat problemen zorgde. Zo zou onder Windows 2000 de Atricom-software alleen werken als de tussenpersoon zelf, buiten het softwarepakket om, een verbinding tot stand bracht met ADN. Normaal gesproken zou dit vanuit het pakket zelf moeten kunnen.
Een ander probleem was dat het pakket een schijnverbinding tot stand bracht. De tussenpersoon dacht de berichten verstuurd te hebben, maar ontdekte later via een statusrapport dat dat niet het geval was.
Online-directeur Jos Verbeek kaartte de problematiek aan bij ABZ, maar kreeg te horen dat ABZ zich richt op internet en de daarbij behorende programmeertalen en de Atricom-software niet zou aanpassen.
Bij ABZ hebben zich nog geen tussenpersonen gemeld met problemen onder Windows 2000 van de Atricom-software. “Nou denken wij ook dat er nog niet veel tussenpersonen zijn die met dit besturingssysteem werken. Overigens hebben wij inderdaad geen Windows 2000-release van deze software. Het klopt ook dat wij deze communicatiesoftware naar een ander platform willen overbrengen. Maar wij zijn nog aan het onderzoeken welk platform dat zou moeten worden”, aldus ABZ.

Reageer op dit artikel