nieuws

Online autolease via doorlopend krediet

Archief

Internetbedrijf Xeeper is gestart met het online autoleaseconcept www.permaandbetalen.nl. Klanten kunnen daarbij via een lening bij Arenda of DHB Bank met korting een auto leasen.

Via de site kan zonder aanbetaling een nieuwe (compacte) auto met korting (tot 13%) worden uitgekozen. De klant sluit een doorlopend krediet bij Arenda (onlangs door ING verkocht aan ZBG) of DHB Bank, waar gedurende 36, 48 of 60 maanden alle kosten van worden betaald. Brandstof en wegenbelasting komen wel voor rekening van de klant. Die kan voor de auto zelf een dealer uitkiezen en zijn huidige auto inruilen. “Wij hebben over de levering van auto’s op importeursniveau afspraken gemaakt”, zegt eigenaar Tim Wijnen.
Xeeper regelt na afloop van de leasetermijn de verkoop van de auto en de aflossing van de restschuld. Daarbij wordt een vaste restwaarde gegarandeerd, mits er geen schade is gereden.
Optioneel zijn onder meer een allrisk-polis (65% bonuskorting) bij Centraal Beheer Achmea of Winterthur en een betalingsbeschermingsverzekering bij Aon. Care Schadeservice regelt het schadeherstel.
Permaandbetalen.nl is een dochtersite van Privélease, waarmee Wijnen al enige tijd actief is. “Alleen is dit concept laagdrempeliger.” Hij is met Xeeper nog in een juridische strijd verwikkeld met DSB Bank: hij claimt nog een vergoeding voor geleverde, maar nooit betaalde leads. Wijnen hoopt dat de zaak alsnog kan worden geschikt.

Reageer op dit artikel