nieuws

‘Ongekende groei’ bij ASN Bank

Archief

Bij ASN Bank is het bedrag aan beheerde spaargelden vorig jaar met € 232 mln gegroeid tot € 1,7 mld (+16%). Er werden 23.000 nieuwe rekeningen geopend, waarvan de helft via internet. De SNS Reaal-dochter, die zich richt op maatschappelijk verantwoord sparen en beleggen, zag het beheerd vermogen van de eigen beleggingsfondsen met 21% groeien tot € 681 mln. De nettowinst bedroeg € 5,8 (2,3) mln.

De groei heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar versneld voortgezet: in de eerste drie maanden werden liefst 30.000 nieuwe rekeningen geopend, waarvan 15.000 van nieuwe klanten. Het beheerd vermogen is zelfs omhoog geschoten tot ruim € 2,5 mld. Algemeen directeur Ewoud Goudswaard meldt in het relatieblad Spaarmotief dat wekelijks 1.500 nieuwe klanten worden verwelkomd. “We maken een ongekende groei door.” 

Reageer op dit artikel