nieuws

Onderzoek onder intermediair naar functie van inspecteur

Archief

Het adviesbureau Dullemond & Oosterbaan (D & O) in Amersfoort onderzoekt de toegevoegde waarde van het inspecteurskorps voor het intermediair. Aan de enquête nemen een kleine 400 assurantiekantoren deel.

De functie van de buitendienst van verzekeraars is volgens D & O lang niet elke tussenpersoon volledig duidelijk. Door de grote diversiteit in behoefte aan commerciële ondersteuning bij het intermediair weet de inspecteur van vandaag bovendien niet wat er van hem wordt verwacht, meent directeur drs K. Dullemond. “Het is de vraag of één type inspecteur nog steeds in staat is om tegemoet te komen aan de diverse behoeften.”
Dullemond adviseert tussenpersonen “eens op een rijtje te zetten” welke toegevoegde waarde de inspecteur voor zijn kantoor kan hebben en dit schriftelijk mee te delen aan de maatschappij(en). “Het is goed om aan te geven wat er precies van de buitendienst van een maatschappij wordt verwacht. Hoe helderder de behoefte kan worden geformuleerd, hoe effectiever de samenwerking tussen kantoor en maatschappij zal zijn.”
De enquête onder de assurantiekantoren moet antwoord geven op onder meer vragen als: welke functie heeft de inspecteur van een maatschappij voor mijn kantoor, welke behoefte aan ondersteuning heb ik en is dit ook bij de maatschappij bekend, en welke bezoekafspraken heb ik met de inspecteurs gemaakt? Dullemond: “Sommige kantoren hebben dit geregeld. Het ene kantoor hanteert vaste bezoekdagen en/of tijden, bij de ander is het elke dag ‘open huis’. Daardoor weet de inspecteur wanneer hij welkom is, en wat er wel en wat er niet van hem wordt verwacht.”

Reageer op dit artikel