nieuws

Onderzoek naar toezicht Verzekeringskamer in juni afgerond

Archief

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het voorstel van haar Tijdelijke Commissie Toezicht Verzekeringskamer dat de commissie het onderzoek helemaal zelf uitvoert, na de uitspraak van de Raad van State dat de Rekenkamer geen maatschappijdossiers in mag zien bij de Verzekeringskamer.

Volgens griffier mr D. van der Windt mag het officieel verslag van de commissie eind juni van dit jaar verwacht worden.
De tijdelijke commissie was al vooraf met een onderzoek begonnen, met de bedoeling dit te laten voortzetten door de Rekenkamer of via een parlementaire enquête.
De Verzekeringskamer heeft geen formele toezeggingen gedaan maar uit informele contacten weten we dat de toezichthouder meewerkt, aldus de griffier.
Aan de oorspronkelijke vragen van de Tweede Kamer wordt volgens hem niet getornd. “We hebben de intentie die vragen op de meest optimale wijze beantwoord te krijgen”. De Kamer wil weten: of het toezichtsbeleid van de Verzekeringskamer in overeenstemming is met de wet; hoe het toezicht werkt in de sector levensverzekering; wat het toezicht op Vie d’Or vanaf 1985 heeft ingehouden.

Reageer op dit artikel