nieuws

Onderzoek naar haalbaarheid dealingroom assurantiebeurs

Archief

De Rotterdamse Assurantiebeurscommissie (RABC) wil ondanks kritiek uit de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) tóch dat er een onderzoek gehouden wordt naar de haalbaarheid van een elektronische dealingroom op de assurantiebeurs.

De dealingroom zou het afnemende belang van de assurantiebeurzen moeten keren. In de dealingroom zou straks elektronisch zakendoen gecombineerd moeten worden met fysiek contact tussen makelaars en verzekeraars, naar voorbeeld van een soortgelijke toepassing op de assurantiebeurs van Manchester.
Het plan werd eerder dit jaar gelanceerd door RABC-voorzitter Aad Meijburg (Marsh), maar oogstte toen de nodige kritiek van onder meer de toenmalige VNAB-voorzitter Joop Waterreus en diens opvolger: Rolf van der Wal (AON). Het Rotterdamse plan werd gezien als een aanval op de samenwerking met ABZ, dat momenteel bouwt aan een virtuele assurantiebeurs.
Van der Wal zegt nu echter het onderzoeksvoorstel met belangstelling tegemoet te zien. “Ik heb nog steeds het idee dat een virtuele assurantiebeurs veel voor de hand liggender is dan zo’n fysieke handelsplaats die de RABC voor ogen heeft. Met een virtuele beurs kun je namelijk met je laptop en GSM overal aan de slag. Maar wellicht zijn er argumenten die pleiten vóór zo’n dealingroom, en zie ik die over het hoofd.”

Reageer op dit artikel