nieuws

Onderzoek Consumentenbond valt niet in goede aarde bij zorgverzekeraars

Archief

Zorgverzekeraars Nederland heeft de particuliere verzekeraars gevraagd om nog niet mee te werken aan een onderzoek dat de Consumentenbond wil gaan houden.

De Consumentenbond had particuliere ziektekostenverzekeraars een vragenlijst gestuurd. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken, dat hiervoor subsidie verstrekt, wil de Consumentenbond een onderzoek houden naar de transparantie van de particuliere ziektekostenmarkt. De Consumentenbond vraagt de verzekeraars het hemd van het lijf. Er wordt onder meer gevraagd naar het aantal verzekerden en naar de uitgaven voor acquisitie. Een aantal vragen hebben betrekking op het naleven van de Gedragscode van zorgverzekeraars. De verzekeraars is gevraagd de lijst te retourneren inclusief jaarverslagen en polisvoorwaarden.
Opgeschort
Eind vorige week heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) het onderzoek besproken in een bestuursvergadering. Het resultaat is dat ZN de leden afgelopen vrijdag heeft verzocht om (nog) niet aan het onderzoek mee te werken. “Gezien de aard en de reikwijdte van het onderzoek, wil ZN eerst bestuurlijk overleg met de Consumentenbond.”
ZN heeft inmiddels contact opgenomen met de Consumentenbond, maar er is nog geen gespreksdatum vastgesteld.

Reageer op dit artikel