nieuws

‘Onderscheid tussen direct-writers en intermediairmaatschappijen

Archief

vervaagt’

Vier van de vijf hypotheekadviseurs denkt dat geldverstrekkers hun producten steeds meer rechtstreeks via internet gaan aanbieden. Dat concludeert de hypothekenvergelijkingssite Hypotheeknu.nl uit een enquête die het onder de 897 aangesloten tussenpersonen heeft gehouden.
De site ontving 150 reacties op het onderzoek. Doelstelling was in kaart te brengen hoe intermediairs de hypotheekmarkt en de dienstverlening voor het intermediair over een paar jaar zien.
Adviseurs zien oriëntatie als grootste voordeel van internet, terwijl persoonlijk contact met de tussenpersoon onmisbaar blijft. De betere oriëntatiemogelijkheden op internet zorgen ervoor dat de zelfstandigheid van de klant is toegenomen, vindt 55% van de respondenten. Meer dan tweederde van de ondervraagden heeft een eigen website, aldus Hypotheeknu.nl.
De hypotheekportal signaleert dat bijna tachtig procent van de respondenten denkt dat steeds meer geldverstrekkers hun producten rechtstreeks gaan aanbieden via internet. “Met de komst van online aanbieders en de veranderingen die geldverstrekkers in hun eigen dienstverlening (gaan) implementeren zal het scherpe onderscheid tussen direct-writers en indirect opererende geldverstrekkers minder zichtbaar worden”, concludeert Hypotheeknu.nl.

Reageer op dit artikel