nieuws

Ondernemersprogramma met nieuwe Zelfstandigenhypotheek

Archief

Generali heeft de Zelfstandigenhypotheek binnen het Ondernemersprogramma vernieuwd. Hierdoor kunnen ondernemers en vrije beroepsbeoefenaren een hypothecaire lening sluiten tot 125% van de executiewaarde van de woning.

Voorheen gold voor ondernemers die korter dan drie jaar zelfstandig waren, een limiet van 100% en daarna 110%. Van die limieten is Generali afgestapt. Zelfstandigen kunnen nu, net als mensen in loondienst, een hypotheek krijgen tot 125%. Ook hier zijn echter voorwaarden aan verbonden: de ondernemer moet minimaal twee jaar actief zijn als zelfstandige en uit het gemiddelde inkomen moet blijken dat de gevraagde lening haalbaar is.
“Bij veel geldverstrekkers komen zelfstandigen niet of slechts tegen zware voorwaarden, in aanmerking voor een hypotheek voor een eigen woning. Het inkomen van een zelfstandige hoeft echter niet minder zekerheid te bieden dan het inkomen van iemand in loondienst, want werknemers kunnen natuurlijk ook ontslagen worden”, aldus Generali. Daarom wordt de dekking van de Zelfstandigenhypotheek uitgebreid.
Bestaande relaties met een Ondernemersprogramma die een eigen woning willen kopen, kunnen bij Generali ook zonder extra medische waarborgen een verhoging krijgen van de overlijdensrisicodekking met ten hoogste het bedrag waarover hypotheekrenteaftrek geldt en een maximum van _ 300.000.

Reageer op dit artikel