nieuws

Ondernemershypotheek ING: niet makkelijker, wel sneller

Archief

ING Bank heeft begin deze maand de dienstverlening voor ondernemers die een hypotheek zoeken voor een eigen woning verbeterd. Door de inzet van een zelf ontwikkelde interne scan kan het intermediair voortaan het proces van de hypotheekaanvraag aanzienlijk versnellen.

Dankzij deze scan weet de tussenpersoon binnen 24 uur of bij de beoordeling van de hypotheek de aangifte inkomstenbelasting voldoende is, of dat er extra jaarrekeningen moeten worden aangeleverd. Eén telefoontje naar ING Bank op basis van het KvK-nummer en de aangifte inkomstenbelasting kan voldoende zijn voor de vaststelling van het inkomen. Zo niet, dan is al voor het adviesgesprek duidelijk welke stukken nog aangeleverd moeten worden.
“Aan de inhoud van de informatie die nodig is voor een hypotheekaanvraag is niet veel veranderd”, zegt ING-woordvoerder Harald Wouters. “We hebben die informatie nu alleen veel sneller beschikbaar. We hebben van ondernemers zoveel gegevens in huis dat we in één actie kunnen zien of de aanvraag in behandeling is te nemen of dat er aanvullende informatie nodig is. Door deze betere voorbereiding op het eerste adviesgesprek komen de andere, meestal twee, gesprekken te vervallen. Daardoor nam een hypotheekaanvraag voorheen gemiddeld minimaal een week in beslag. We wisten dat ondernemers daar niet blij mee waren, en hopen ze zo beter van dienst te zijn.”

Reageer op dit artikel