nieuws

Ondernemers kunnen ‘particuliere’ hypotheek sluiten bij SNS Bank

Archief

SNS Bank heeft een nieuwe hypotheekvariant bedacht voor ondernemers. Aan deze Bedrijfshypotheek wordt een kapitaalverzekering gekoppeld; een noviteit omdat de ondernemer voorheen altijd maandelijks aflossing moest betalen.

De bank heeft bij mkb’ers geïnventariseerd wat hun wensen zijn ten aanzien van hypotheken. Daaruit bleek dat er voor het financieren van een bedrijfspand maar weinig keuzemogelijkheden zijn. “In de zakelijke markt loopt het aanbod van hypotheek- en rentevarianten achter op het aanbod voor particulieren”, zegt SNS Bank. Door het weinig flexibele aanbod en de beperkte investeringsmogelijkheden zouden ondernemers terughoudend zijn in het kopen van een eigen bedrijfspand.
De nieuwe variant van SNS Bank bestaat uit een bedrijfshypotheek waarbij de aflossing met een kapitaalverzekering bij elkaar wordt gespaard. Tijdens de looptijd betaalt de ondernemer naast de premie alleen rente. Volgens de bank kan het voordeel voor de mkb’er bij een hypotheek van e 400.000 in de eerste tien jaar oplopen tot e 36.000.
De premie wordt belegd in huisfondsen van SNS. “De belangstelling voor beleggen trekt weer aan en de terughoudendheid voor een hypotheek op basis van beleggingen neemt af. Wij verwachten dat eind oktober 10% van de zakelijke hypotheken bij SNS Bank bestaat uit de nieuwe hypotheekvariant.”
Avéro Achmea kwam vorig jaar al met de Ondernemershypotheek, waarbij kan worden gekozen uit allerhande varianten, zonder dat maandelijks hoeft te worden afgelost. Dat product is echter bedoeld voor woon/werkpanden, want een belangrijke voorwaarde is dat maximaal 50% van het pand voor bedrijfsdoeleinden wordt gebruikt. Bij SNS Bank kan de nieuwe hypotheekvariant ook worden gesloten als het om een volledig bedrijfspand gaat. “Wij hanteren bij de SNS Bedrijfshypotheek de richtlijn dat het pand voor minimaal 50% bedrijfsgedeelte is. Is het minder, dan bieden we een particuliere hypotheekvariant als oplossing.”

Reageer op dit artikel