nieuws

Onderlinge Vlist onder wettelijk toezicht

Archief

De onderlinge verzekeringsmaatschappij Vlist, Polsbroek en omstreken is wegens het overschrijden van de premiegrens onder wettelijk toezicht gesteld. Toezichthouder De Nederlandsche Bank, waarin de Pensioen- en Verzekeringskamer is geïntegreerd, heeft de vrijstellingsverklaring van de in Schoonhoven gevestigde brandwaarborgmaatschappij (vijf medewerkers) ingetrokken. 

Reden voor het intrekken van de vrijstelling is het overschrijden van de grens van € 455.000 brutopremie-inkomen. Beneden deze grens kunnen onderlingen vrijgesteld worden van wettelijk toezicht. “De wijziging brengt met zich dat we nu moeten voldoen aan onder meer minimum solvabiliteitseisen en verplicht zijn om jaarlijks verslagstaten in te dienen bij de toezichthouder”, zegt algemeen directeur Robert Hoek (46), die deze functie al twaalf jaar vervult.
De uit 1905 daterende ondelinge is eigen-risicodrager voor de brandpolis, met als specialiteit de verzekering van rietgedekte panden. Als herverzekeraar fungeert SOBH in De Meern. Verder bemiddelt de onderlinge – in samenwerking met zeven assurantiekantoren – in alle overige particulere en mkb-verzekeringen. Het provisie-inkomen daaruit bedraagt € 58 mille per jaar. De onderlinge telt zo’n duizend leden/verzekerden, aldus Hoek. “De helft van de nieuwe klanten komt overigens via het internet binnen.” 

Reageer op dit artikel