nieuws

Onderlinge veeverzekeraar ‘Sebastianus’ vrijgesteld

Archief

De Verzekeringskamer heeft op 12 maart de onderlinge veeverzekering Sint Sebastianus te Mechelen vrijgesteld van toezicht.

De Limburgse veeverzekeraar voldoet aan de eisen (artikel 2 van het Besluit vrijgestelde OWM, 1994) die de WTV stelt aan onderlinge waarborgmaatschappijen die vrijgesteld willen worden van toezicht.
De onderlinge Sint Sebastianus, opgericht in 1902, bestaat uit dertig leden die in de omgeving van het Zuid-Limburgse Mechelen een rundveebedrijf hebben. Voor 3% van de waarde van de veestapel zijn de runderen verzekerd tegen ziekten en ongevallen. Volgens de onderlinge-voorzitter G. van der Heide – zelf ook veehouder – hebben zich onder de ‘leden’ van Sebastianus in de afgelopen jaren nauwelijks grote schades voorgedaan. “We spelen ieder jaar zo ongeveer quitte”. Het aantal verzekerden neemt de laatste tijd af, met name als gevolg van sluiting van deelnemende bedrijven.
Vanaf 1994 tot begin dit jaar heeft de Verzekeringskamer in ons land 232 onderlinge waarborgmaatschappijen vrijgesteld van toezicht.

Reageer op dit artikel