nieuws

Onderlinge ‘s-Gravenhage gaat over op rechtstreekse incasso

Archief

Onderlinge ‘s-Gravenhage incasseert de premie voor nieuwe pensioencontracten voortaan rechtstreeks. Reden daarvoor is een wijziging in de Pensioenwet.

Die schrijft sinds 1 januari voor dat de pensioenuitvoerder werkgevers en pensioengerechtigden bij premieachterstand informeert over de gevolgen. Alleen als dat is gebeurd, mag een pensioencontract – vanaf drie maanden na de melding – premievrij worden gemaakt. Bovendien mag premievrijmaking van het contract met maximaal vijf maanden terugwerkende kracht vanaf de melding.
“Indien de melding aan de werkgever en de pensioengerechtigden dus niet op tijd wordt gedaan, ontstaat het risico dat wij premie derven bij het premievrij maken van het contract”, zo motiveert Onderlinge ‘s-Gravenhage de wijziging bij het intermediair.
Eerder besloten veel maatschappijen al om de Uniforme Pensioenoverzichten (UPO’s) rechtstreeks aan de verzekerden te gaan sturen vanwege bepalingen in de Pensioenwet. Enkele tussenpersonen bestrijden echter dat de wet rechtstreekse verzending verplicht.

Reageer op dit artikel