nieuws

Onderlinge ‘s-Gravenhage bouwt eigen loondienst af

Archief

De loondienstorganisatie van Onderlinge ‘s-Gravenhage lijkt binnenkort verleden tijd. De maatschappij steekt al enige tijd geen energie meer in het vervangen van vertrekkende adviseurs.

De onderlinge heeft zo’n tien adviseurs in dienst; in 1995 waren dat er nog veertig. Er is volgens betrokkenen geen sprake van gedwongen vertrek van loondienstagenten, maar wie opstapt wordt niet vervangen. In 2006 leverden de eigen adviseurs 10% van de productie, naar schatting goed voor _ 6 mln aan nieuwe premies.
Een aantal van de vertrekkende buitendienstadviseurs begint een eigen intermediairbedrijf; zij blijven in dat geval hun bestaande klanten bedienen. Onderlinge ‘s-Gravenhage wil zelf geen toelichting geven op de afbouw van de loondienst.

Reageer op dit artikel