nieuws

Onderlinge past provisie aan

Archief

Levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage heeft de provisieregeling aangepast en twee producten uit het assortiment gehaald.

De provisie voor het GarantiePlusPensioen is afgetopt. Bij een te verzekeren groep van meer dan vijftien werknemers wordt nog 30% van de oorspronkelijke provisie uitgekeerd en bij groepen boven vijftig werknemers nog 10%. Tot vijftien mensen geldt een provisieregeling op basis van individuele polissen, oftewel 2,5% afsluitprovisie over het verzekerde kapitaal.
Onderlinge ‘s-Gravenhage heeft tegelijkertijd de bonusprovisie aangepast. De zogeheten ‘winstprovisie’ wordt afhankelijk van nieuw gesloten kapitaal, in plaats van de winstbijschrijving op lopende polissen. “Inspanningen van een actief intermediair worden hierdoor beter gehonoreerd”, aldus de Onderlinge. De maximale bonus van 6% is al mogelijk vanaf € 600.000 ‘hardkapitaal’.
Vervallen producten zijn de Volksverzekering en de Depotpolis. Naar de Volksverzekering (vooral bedoeld voor uitvaartkosten) was weinig vraag meer, terwijl de zin van een Depotpolis na de invoering van het fiscale boxenstelsel is vervallen.

Reageer op dit artikel