nieuws

Onderlinge CRF geeft aandelen uit

Archief

De onderlinge waarborgmaatschappij Centraal Risicofonds voor het midden- en kleinbedrijf (CRF) wil zijn rechtsvorm veranderen in die van naamloze vennootschap.

De NV zal voor _ 2 mln aandelen gaan uitgeven. De transformatie van de levensverzekeraar is nodig om te voldoen aan de in 2007 van kracht wordende Europese solvabiliteitsregels, zegt CRF-directeur Casper van der Horst. “We moeten dan een eigen vermogen van minimaal _ 3 mln hebben; nu is dat _ 1 mln.”
Van der Horst is in het dagelijks leven algemeen directeur van Wildschut Adviesgroep (Utrecht). Dit 45 medewerkers tellende intermediairbedrijf heeft de taak op zich genomen om voor de kapitaalinjectie te zorgen. “Dat zullen externe partijen worden, die kapitaal storten in ruil voor aandelen. Nee, tot die rechtspersonen zal geen verzekeraar behoren.”
Volgens Van der Horst zijn de 840 leden van de onderlinge enige tijd geleden al akkoord gegaan met de omzetting naar naamloze vennootschap. “De rechten van de polishouders blijven gelijk.” De onderlinge CRF werd een vijftigtal jaar geleden opgericht door melkboeren.

Reageer op dit artikel