nieuws

Onderlinge brandherverzekeraars SOBH en PCV willen samenwerken

Archief

De twee onafhankelijke onderlinge brandherverzekeraars in ons land, de SOBH in De Meern en de PCV in Hoorn, onderzoeken de mogelijkheden voor samenwerking.

Bij de in 1924 opgerichte SOBH (Stichtsche Onderlinge Brand-Herverzekering WA), gevestigd in De Meern, zijn dertig onderlingen aangesloten.
De in 1919 opgerichte PCV (Provinciale Combinatie van Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen ter herdekking van brandschade WA), zetelend in Hoorn, omvat acht Noord-Hollandse onderlingen.
Ten aanzien van de mogelijkheden van samenwerking denkt SOBH-directeur Fons Verkroost niet alleen aan gebundelde inkoop van herverzekering, maar ook aan de terreinen automatisering en preventie en eventueel beleggingen. De PCV wordt in haar eentje gerund door directrice Diane de Boer; Verkroost telt bij de SOBH vier medewerkers.
SOBH en PCV, die in totaal goed zijn voor een (herverzekerings)premie-inkomen van f 10 mln, hopen met hun samenwerking ook aantrekkingskracht uit te oefenen op de acht nog ongebonden onderlinge brandverzekeraars in ons land.

Reageer op dit artikel