nieuws

Onderling Veefonds Emmen opgeheven

Archief

Wegens een afkalvend verzekerdenbestand is vorige maand het Onderling Veefonds Emmen en Omstreken opgeheven. De onderlinge heeft 106 jaar bestaan.

“Het aantal deelnemende veehouders nam steeds verder af. Op een gegeven moment zakten we onder de 450 verzekerden. Daarmee was het bestand niet groot genoeg meer, ook al omdat een deel van onze verzekerden aankondigde het melkvee te willen verkopen”, zegt J. IJken, oud-melkveehouder en de voormalig secretaris van het Veefonds. Daardoor houden volgens hem steeds meer onderlinge veefondsen in Drenthe het voor gezien.
IJken zag steeds meer deelnemers overstappen naar de ‘grote verzekeringsmaatschappijen’. “Ze betalen daar een lagere premie, maar ze realiseren zich vaak niet dat er een hoog eigen risico aan gekoppeld is”, verzucht hij.

Reageer op dit artikel