nieuws

Omzetting pensioenpolissen AXA volgens Nefeb onrechtmatig

Archief

Branchevereniging voor employee-benefitsadviseurs Nefeb laakt de handelwijze van AXA bij het omzetten van pensioenpolissen

Het betreft het Individueel Pensioen Plan, waarbij zogeheten C-polissen worden omgezet in B-polissen. “AXA is daar reeds mee begonnen bij willekeurige mutaties. Dit zou wel eens onrechtmatig handelen kunnen zijn.” Het intermediair is nog niet geïnformeerd over de actie, volgens Nefeb omdat nog “het een en ander uitgezocht moet worden”. De Nefeb heeft AXA gevraagd de omzettingen juridisch te onderbouwen. Bij een C-polis mag de werknemer de polis voortzetten bij wisseling van werkgever en heeft hij keuzemogelijkheden met betrekking tot beleggingen. Bij een B-polis heeft de werkgever die rechten.

Reageer op dit artikel