nieuws

Omzet VVAA weer gestegen

Archief

De brutopremie-omzet van VVAA, financieel dienstverlener in de gezondheidszorg, is vorig jaar gestegen naar _ 173 (156) mln. Het premie-inkomen was vrijwel evenredig verdeeld over de sectoren Leven en Schade.

De schadeverzekeringen waren goed voor _ 86 (84) mln en het premie-inkomen levensverzekeringen steeg naar _ 87 (72) mln. De totale omzet van VVAA steeg met 6% tot _ 296 (280) mln en de nettowinst kwam uit op _ 18,8 (18,5) mln. Het eigen vermogen groeide tot _ 128 (114) mln.
VVAA heeft vorig jaar “volgens plan” zijn meerderheidsbelang in FBS Bankiers van 75% – verkegen medio 2002 – naar 100% uitgebreid. Verder is de dienstverlener per 1 januari 2005 op het gebied van belastingzaken en accountancy gefuseerd met Barneveld Schevers accountants en belastingadviseurs (hoofdkantoor in Nieuwegein). VVAA heeft een meerderheidsbelang in deze combinatie.
Vooruitblik
Voor 2006 verwacht VVAA een lager omzetniveau als gevolg van “de sterk verhoogde teruggave van provisie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov) aan leden en de gewijzigde situatie met betrekking tot de ziektekostenverzekering.” VVAA verlaagde dit jaar de retourprovisiegrens voor aov’s van _ 780 naar _ 275: alle door VVAA ontvangen provisie boven deze grens wordt teruggegeven aan de verzekerde.

Reageer op dit artikel