nieuws

Omzet Unirobe richting f 100 mln

Archief

De omzet van intermediairbedrijf Unirobe Groep stijgt dit jaar naar _ 100 mln, zo verwacht directeur Joop van Berkum.

Naast acquisities – van Aben en van een particuliere portefeuille van Marsh – groeit Unirobe dit jaar dankzij autonome groei. Die is er onder meer in ziektekostenverzekeringen. “Maar door de krappere marges verdienen we daar niet veel meer aan dan vorig jaar”, aldus Van Berkum.
In 2005 was Unirobe goed voor _ 94,5 mln provisieomzet. Die omzet wordt gerealiseerd op zo’n 35 assurantiekantoren, waar circa 870 mensen werkzaam zijn. De voornaamste groepsonderdelen zijn IAK Verzekeringen, WBD Lippmann Groep en Kröller Assurantiën. Het bedrijfsresultaat van Unirobe lag “wederom ruim boven het marktgemiddelde van 20%”.
Volgens Van Berkum handhaaft de groep ook de komende jaren haar ambitie van autonome groei gecombineerd met acquisities. Unirobe is voor 55% eigendom van het zittende management en voor 45% van verzekeraar Aegon.

Reageer op dit artikel