nieuws

Omzet OOM licht gestegen

Archief

OOM Verzekeringen, bestaande uit OOM Global Care en OOM Schadeverzekering, zag vorig jaar de omzet met bijna 4% licht toenemen naar _ 16,6 (16,0) mln.

Omdat het aantal grote schades beperkt bleef, leidde dit tot een goed bedrijfsresultaat. De nettowinst liep echter toch met ruim 12% terug van _ 4,8 naar _ 4,2 mln, als gevolg van een fors hogere post ‘overige lasten’ van bijna _ 1,2 mln. Dat blijkt te gaan om een naheffing pensioenlasten, verduidelijkt directeur Jelle Visser desgevraagd.
Het premie-inkomen van OOM steeg naar _ 15,1 (14,3) mln, door een toename van zowel de schade als de ziektekostenpremies. Aan schadepremies incasseerde de verzekeraar vorig jaar _ 6,4 (5,9) mln en aan ziektekostenpremies _ 8,7 (8,3) mln. De relatief kleine premieomzet bij groot molest liep terug van bijna anderhalve ton in 2004 tot _ 29.000 in 2005 en bijgevolg daalde het resultaat hier ook van _ 121.000 naar _ 24.000.
Het resultaat bij ziektekosten liep terug van _ 2,0 mln in 2004 naar _ 1,7 mln vorig jaar en werd sterk beïnvloed door de nieuwe wetgeving op dit vlak. De basisverzekering biedt Nederlanders in meer situaties dekking in het buitenland, wat gevolgen heeft voor de omzet van OOM. Zo is de Bedragenpolis uit de markt genomen en de portefeuille afgebouwd.
Voor 2006 verwacht Visser veel meer langlopende Traveler-verzekeringen te zullen sluiten. “Door de modulaire opbouw van deze producten hebben klanten veel meer keuzemogelijkheden. Wij willen de kring van Traveler-verzekerden gaan uitbreiden met 65-plussers.”

Reageer op dit artikel