nieuws

Omzet Hypotheker ruim 20% omhoog

Archief

De 109 franchisenemers tellende Hypothekers Associatie heeft de omzet in het eerste half jaar met 21,5% omhooggekrikt.

De omzet kwam uit op f 3,7 miljard. Over heel 1998 was dat bijna f 6,5 mld. Het aantal hypotheekaanvragen bedroeg in de eerste zes maanden zo’n 16.300, tegen 29.700 over het gehele voorafgaande jaar. Ondanks de stijgende hypotheekrente, verwacht de Hypothekers Associatie in het tweede deel van dit jaar wederom meer hypotheken te kunnen sluiten. “Maar de stijging zal niet zo sterk zijn als in het eerste half jaar”, aldus directeur Peter Korteland.
Het gemiddelde hypotheekbedrag lag 4,5% hoger dan vorig jaar, namelijk op f 226.000. Volgens de Rotterdamse franchiseketen zijn consumenten niet bang voor een plotselinge daling van de huizenprijzen. De associatie leidt dat af uit het feit dat de Woongarant Opstalverzekering – die dekking biedt tegen waardeverlies van het huis – in het eerste half jaar niet meer is gesloten dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel