nieuws

Omzet Hooge Huys boven / 1 mld, ondanks integratieproces

Archief

Ondanks de integratie van Helvetia Schade en Reaal Intermediair, heeft Hooge Huys een jaar van ongekende groei doorgemaakt. De omzet steeg met 30% tot ruim / 1,1 mld.

In zijn nieuwjaarstoespraak voor het personeel in Alkmaar bracht directievoorzitter Cees Boos van Hooge Huys zijn uitspraak van vorig jaar in herinnering dat tijdens de verbouwing (lees: het integratieproces) de verkoop gewoon doorgaat.
,,En het bleef niet bij woorden alleen”, benadrukte Boos, doelend op het ontstaan per 1 januari dit jaar van één intermediaire verzekeraar met producten en diensten op het gebied van schade, leven, en hypotheken. Als de fusiebesprekingen tussen Reaal en SNS slagen, krijgt Hooge Huys ook toegang tot onder meer krediet- en spaarproducten.
Markbewerking
Volgens Boos is de productie in levensverzekeringen, inclusief koopsompolissen, toegenomen met 38%, en in schadeverzekeringen met 16%. De hypotheekproductie zou met zelfs met 46% zijn toegenomen.
Ook voor dit jaar houdt Hooge Huys rekening met een gezonde groei via een gewijzigde markbewerking. Boos: ,,Zowel de binnen- als de buitendienst zullen zich meer dan ooit richten op tussenpersonen die zich sterk maken voor onderscheidelijke markten. Gespecialiseerde buitendiensten zullen op het gebied van inkomensverzekeringen en hypotheken geselecteerde tussenpersonen intensief gaan ondersteunen.”
Nieuwbouw
Verder wordt daadwerkelijk een begin gemaakt met de aanvullende nieuwbouw voor Hooge Huys in Alkmaar.
In de eerste helft van dit jaar zal de eerste paal worden geslagen voor een aanbouw aan het bestaande pand waardoor de kantoorruimte meer dan zal worden verdubbeld. Tot die tijd wordt elders in de stad extra ruimte gehuurd.
Hooge Huys Schade zal begin april in Zoetermeer een vernieuwd kantoorpand betrekken in het Terra Nova-complex.
Boos: ,,Meer dan ooit richten op intermediair.”

Reageer op dit artikel