nieuws

Omzet glasverzekeraar Samenwerking verdriedubbeld door DBV-portefeuille

Archief

DBV Schade heeft haar glasportefeuille verkocht aan Onderlinge Glasverzekering Samenwerking in Zutphen. Het betreft de voormalige portefeuille van de in 1994 door fraude omgevallen verzekeraar Stichtse Glas.

DBV heeft de glasportefeuille met een brutopremie-omzet van f 5 mln verkocht, omdat het zich meer zou willen gaan toespitsen op de kernactiviteit leven.
Volgens Ronald Tiemessen, directeur Schade bij DBV, scoort de maatschappij dusdanig goed op levengebied dat daarin alle tijd en werkzaamheden gestoken dienen te worden. De schadeproductie van het bedrijf zal zich daarom gaan beperken tot aan levensverzekeringen en hypotheken gebonden producten.
De verkochte portefeuille bestaat volgens Tiemessen grotendeels uit collectiviteiten (woningbouwverenigingen etc.), die niet een direct verband hebben met particuliere risico’s. DBV raakte al in 1995 de autoportefeuille (inclusief rechtsbijstand, brand en aansprakelijkheid) kwijt aan Winterthur in Amsterdam.
Tweede plaats
Voor onderlinge Samenwerking betekent de overname van de DBV-portefeuille een meer dan aanzienlijke groei. De Zutphense glasverzekeraar verdriedubbelt hiermee het premie-inkomen van f 2,5 mln tot f 7,5 mln en stoot zo in één klap door van de vierde naar de tweede plaats in de top van glasverzekeraars. Grootste aanbieder is Midglas uit Breda met een premie-inkomen van f 8,7 mln.
Theo Harkema, directeur van de Samenwerking, is als gevolg van de overname dringend op zoek naar extra medewerkers. Als voorbereiding daarop is inmiddels een groter pand aangekocht: het voormalig kantoor van de ING Bank in Zutphen. In de loop van april hoopt de maatschappij naar dit pand te verhuizen.
Volgens Harkema heeft Samenwerking de overname grotendeels uit eigen middelen kunnen financieren. De recente verkoop van een kantoorpand had de ‘oorlogskas’ van de onderlinge behoorlijk gespekt. Bovendien beschikt de maatschappij over grote reserves.

Reageer op dit artikel