nieuws

Omzet De Hypotheker explosief gestegen

Archief

Met een stijging van 80% qua hypotheekvolume in het eerste kwartaal verwacht De Hypothekers Associatie dit jaar alle records te gaan breken. De adviesketen denkt 25.000 hypotheken te sluiten voor ruim f 4 mld.

De explosieve groei van het hypotheekvolume in de eerste drie maanden van 1996 levert in zoverre een vertekend beeld op, omdat in dezelfde periode van 1995 de hypotheekmarkt in vrij rustig vaarwater was.
Gerelateerd aan het eerste kwartaal van het topjaar 1994 is het hypotheekvolume met 40% toegenomen, zegt hoofd marketing T. Selij betekenisvol. Dat komt neer op zo’n f 1,2 mld, verdeeld over 7.000 hypotheken.
Hij schrijft de groei toe aan de lage rentestand, en de recentelijke verhoging van de hypotheekrente. “Daardoor hebben veel mensen de knoop doorgehakt uit angst voor verdere rentstijgingen”, aldus Selij.
Nieuw hoofdkantoor
De hypotheekketen is vorig jaar uitgegroeid naar 87 (82) vestigingen en denkt dit jaar op 95 kantoren te finishen. Binnenkort worden vestigingen geopend in Barendrecht en Capelle a/d IJssel.
Vorig jaar zijn door de Hypothekers 21.000 (19.400) hypotheken gesloten met een waarde van in totaal f 3,6 (3,3) mld. De gemiddelde hypotheeksom is gestegen naar f 174.000 (170.000).
De Hypothekers Associatie (50 medewerkers) verhuist in september dit jaar naar een groter hoofdkantoor aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam. Daar krijgt de associatie de beschikking over een vloeroppervlakte van 2.000 m2, verdeeld over 3 verdiepingen. In het nieuwe onderkomen wordt veel ruimte ingericht voor de verzorging van trainingen en opleidingen. Tevens komt er een expositieruimte waar bezoekers kennis kunnen maken met een advieswinkel van De Hypotheker.
Vorige week werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe hoofdkantoor voor De Hypothekers Associatie.

Reageer op dit artikel