nieuws

Omzet CED stijgt ondanks krimpende expertisemarkt

Archief

Expertisebureau CED heeft in het boekjaar 2005/2006 het aantal opdrachten op het gebied van brand- en autoschadenexpertise verder zien afnemen. Desondanks steeg de omzet van de holding met 18% naar _ 56,6 (47,6) mln.

De omzetstijging bij CED is voor 4% te danken aan autonome groei en voor 14% aan acquisities. Zo is NCP Holding overgenomen met de werkmaatschappijen NCP Certificatie en Certoplan. Daarnaast is SCM als certificeringsinstituut verzelfstandigd en maakt het nu als werkmaatschappij deel uit van CED Holding.
Het bedrijfsresultaat steeg met ruim 17% tot _ 5,4 (4,6) mln. De winst na belastingen bedroeg _ 3,9 (3,3) mln.
CED heeft gekozen voor een strategie van diversificatie en internationalisatie, zegt de directie in het jaarverslag. In het kader van de diversificatie zal de dienstverlening aan verzekeraars verder worden uitgebreid, met als belangrijkste aandachtsgebieden preventie en reïntegratie. Internationaal verwacht CED vooruitgang te kunnen boeken in België, waar het marktaandeel van CED Automotive flink moet gaan groeien en wordt ingezet op een breder aanbod van diensten.

Reageer op dit artikel