nieuws

Omzet BLG Hypotheken stijgt met 70%

Archief

BLG Hypotheken heeft vorig jaar de productie fors zien stijgen. De omzet overschreed de grens van f 1 mld.

Volgens directievoorzitter P. Lemmens heeft BLG Hypotheken vorig jaar goed geprofiteerd van de florerende huizenmarkt. De omzet in nieuwe hypotheken steeg met 70% naar f 1,2 mld. Het aandeel NHG-hypotheken daalde van 40% naar 28%. Verder liep het aandeel spaarhypotheken terug van 67% naar 59% en had 30% van de omzet betrekking op het 10-jaars hypotheekproduct.
De productiestijging heeft wel tot hectische toestanden geleid. Lemmens: “Wij herinneren ons barre tijden rond de carnavalstijden, toen de hypotheekdossiers gestapeld op de vensterbanken lagen.”
Aanleiding voor het Limburgse BLG Hypotkeken om het acceptatietraject onder de loep te nemen. Zo wordt momenteel gewerkt aan procedures om hypotheekoffertes sneller te verwerken en is men bezig met de verdere implementatie van HDN zodat aanvragen meteen ingelezen kunnen worden in het acceptatiesysteem.
Nieuwe producten
Ook meldt de hypotheekbank het productenpakket uit te willen bereiden met een ‘kredietachtige hypotheek’. De introductie van de nieuwe hypotheekvorm zal naar verwachting nog dit jaar plaatsvinden.
BLG verwacht overigens niet dat de huizenmarkt snel zal instorten. “De opwaarste lijn in de huizenprijzen is in 1996 in stand gehouden en – ondanks de al maanden opklinkende onheilstijdingen – zijn er geen indicaties dat instorting van de huizenmarkt voor de deur staat.”

Reageer op dit artikel