nieuws

Omzet Amedia

Archief

Systeemhuis Amedia, voor 50% in handen van Unit 4 Agresso, behaalde vorig jaar een omzet van_ 12 mln. Volgens Unit 4 Agresso is Amedia winstgevend. Zelf zag het het bedrijf de omzet met 19% stijgen naar _ 236,8 mln. Unit 4 Agresso heeft tot 30 juni 2008 de tijd om ook de andere 50% van de aandelen in Amedia over te nemen van investeringsmaatschappij NPM Capital.

Cao zorgverzekeraars
Vakbond De Unie heeft zijn concept cao-voorstellen voor de zorgverzekeraars bekend gemaakt. Voorgesteld wordt een looptijd van twee jaar en onder meer een salarisverhoging van 3% op 1 juni 2007 en nog eens 3% op 1 juni 2008. De onderhandelingen met Zorgverzekeraars Nederland starten op 14 maart.
A.I. Automatisering
Het systeemhuis A.I. Automatisering bestaat dit jaar 25 jaar. Het werd in 1982 opgericht door Jaap van Tellingen. Per 1 juli lanceert het bedrijf de nieuwe webapplicatie AssuWeb, die in Roemenië wordt ontwikkeld. Verder zijn de softwareprogramma’s van A.I. Automatisering sinds begin dit jaar ook op huurbasis verkrijgbaar.
Uitbesteden
Het uitbesteden van IT-activiteiten naar lagelonenlanden levert nauwelijks besparingen op voor banken en verzekeraars. Dat is een van de conclusies van het onderzoeksbureau Yellowtail. Dit bedrijf ondervroeg zestien verzekeraars, pensioeninstellingen en banken, waaronder ABN Amro, Rabobank, ING/Nationale-Nederlanden, ABP, Achmea en Aegon.
Zondagochtend Concert
Zorgverzekeraar Menzis is de nieuwe hoofdsponsor van Het Zondagochtend Concert dat het Concertgebouw in Amsterdam en Avro Radio 4 uitzenden. Dit concert wordt veertig weken lang elke zondag live uitgezonden van 11.00 tot 12.15 uur. “De beleving van live muziek bevordert bij mensen een gevoel van welbevinden. Dat is minstens zo belangrijk voor je gezondheid als bewegen en gezond leven”, aldus bestuursvoorzitter Roger van Boxtel.
Zorg en Zekerheid
De Leidse zorgverzekeraar heeft 1.500 verzekerden verloren. Er vertrokken 10.000 verzekerden en er kwamen er 8.500 nieuw binnen. Het totaal aantal verzekerden bij de regionale zorgverzekeraar is nu 365.000.
Kraamzorg
Verzekerden van IZZ behouden hun 64 uur kraamzorg. Dat maakte de zorgverzekeraar bekend nadat het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg, dat uitgaat van 44 uur, voor onrust had gezorgd. IZZ voegt zich weliswaar naar het protocol, maar realiseert zich dat 44 uur kraamzorg in de meeste gevallen te weinig is. IZZ is de zorgverzekeraar voor medewerkers in de gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel