nieuws

Ombudsman heeft bijna 500 beleggingspolisklachten liggen

Archief

Ombudsman Financiële Dienstverlening Wabeke heeft weliswaar geen voorbeeldzaken aangedragen gekregen in de voorbereiding van zijn aanbeveling omtrent de kosten van beleggingsverzekeringen, maar er liggen al wel ruim 480 individuele klachten klaar voor afhandeling.

Dat blijkt uit de antwoorden die Wabeke heeft gegeven op vragen die Bureau D&O heeft gesteld naar aanleiding van de aanbevelingen. “De zaken zal de Ombudsman nu versneld conform de aanbeveling afhandelen”, aldus D&O.
In die individuele zaken zal Wabeke zich ook buigen over de rol die het intermediair heeft gespeeld bij de verkoop van de betreffende polissen. Daarover is in de aanbevelingen verder geen oordeel uitgesproken, omdat de intermediairorganisaties niet hebben deelgenomen aan het overleg dat heeft geleid tot de onlangs bekendgemaakte adviezen.
Overigens mogen polishouders die op 1 januari van dit jaar al een beleggingsverzekering hadden, eenmalig gratis van fonds wisselen. Een ander onderdeel van de aanbeveling is dat de premie voor de overlijdensrisicodekking bij een beleggingsverzekering niet hoger mag zijn dan de premie die zou zijn betaald als de overlijdensrisicopolis los bij dezelfde aanbieder zou zijn gesloten.

Reageer op dit artikel