nieuws

Olma: ruim f 1 mld belegd vermogen

Archief

De Onderlinge Levensverzekering Maatschappij voor Artsen (Olma) heeft vorig jaar de grens van f 1 miljard belegd vermogen gepasseerd. Een jaar eerder was dat vermogen nog f 915 mln. Het netto resultaat viel evenwel licht negatief uit: min f 63.000 tegen f 321.000 winst in 1994.

Olma is kortgeleden een samenwerkingsverband aangegaan met PGGM, het pensioenfonds voor de zorgsector. Naast financiële zekerheid biedt die samenwerking Olma nieuwe mogelijkheden voor produktontwikkeling en distributie. Olma is van oorsprong een direct-writer maar verkoopt tegenwoordig ook produkten via de Stichting Serviceverlening Olma (SSO).
Aan bruto premies haalde Olma vorig jaar f 67,3 (66,3) mln binnen. Het koopsomaandeel hierin was f 14,8 (15,8) mln, de periodieke premie-inkomsten bedroegen f 52,6 (50,4) mln. Het Medische Studenten Pakket was zeer succesvol. In 1995 keerde Olma bruto f 39,6 (40,7) mln uit.

Reageer op dit artikel