nieuws

Oldtimerclub toetst autoverzekeringen

Archief

Fehac, de overkoepelende organisatie van ruim 60.000 bezitters van klassieke auto’s, gaat de oldtimer-polissen van 26 autoverzekeraars analyseren.

Als de onderzochte verzekeringen voldoen aan een zestal basis-eisen (onder meer geen leeftijdsgrenzen voor de bestuurder, geen verplichte koppeling met de verzekering van de reguliere auto) krijgen deze het ‘Fehac-productadvies’. De verzekeraar in kwestie kan vervolgens deze onderscheiding gebruiken in advertenties. In juni maakt de Fehac de resultaten van het opmerkelijke onderzoek bekend.
Uit een snelle ronde langs enkele verzekeraars blijkt dat in ieder geval Nationale-Nederlanden al niet aan het onderzoek wil meewerken. “Dit is meer iets voor echte oldtimer-specialisten. Dat zijn wij niet”, aldus een woordvoerder. Delta Lloyd heeft voorlopig ook geen behoefte: “We zijn onze oldtimer-polis net aan het wijzigen en dan lijkt me zo’n inventarisatie niet handig”.
Ruzies
Het verzekeringsaspect houdt binnen de Fehac al enkele jaren de gemoederen bezig. Eerst wilde de organisatie voor de leden een eigen onderlinge oprichten, hetgeen door interne ruzies werd afgeblazen. Vervolgens kwam vorig jaar een oldtimer-polis van TVM op de markt, die in samenwerking met de als gevolg van de eerdere ruzie opgestapte Fehacbestuurders in elkaar was gezet. De oldtimer-organisatie maakte zich daar behoorlijk boos over, aangezien daarbij ten onrechte een samenwerking met de Fehac werd gesuggereerd.

Reageer op dit artikel