nieuws

Ohra ziet rol OR in WIA-problematiek

Archief

Ohra roept ondernemingsraden op om een actieve rol te spelen bij de invulling van WIA-oplossingen.

Ohra heeft honderden ondernemingsraden in Nederland een brief gestuurd om hen te attenderen op de maatschappelijke en financiële gevolgen van de WIA. Hoewel, volgens de direct-writer, het probleem van arbeidsongeschiktheid in principe speelt tussen werkgever en werknemer, kunnen ondernemingsraden een belangrijke rol spelen.
“De werknemer wacht op een voorstel van de werkgever en die komt daar, door de complexiteit van de materie en alle drukte rondom andere regelgeving, niet aan toe. Ondernemingsraden kunnen een bemiddelende rol spelen en bijvoorbeeld de risico’s en kosten in kaart brengen”, licht Ohra toe.
De ondernemingsraden kunnen hierbij gebruik maken van een door Ohra ontwikkelde interactieve adviesmodule. Deze is te raadplegen op www.ohra.nl/zakelijk. Daarnaast heeft de maatschappij de ondernemingsraden uitgenodigd voor een informatief gesprek.
Ohra concludeerde eind vorig jaar al dat de werkgevers verrast zullen worden door de gevolgen van de WIA en besloot toen te blijven peilen of het inzicht in de WIA-problematiek bij de betrokken partijen groeit.

Reageer op dit artikel