nieuws

Ohra zet Google in bij vinden zorgverleners

Archief

Ohra heeft zijn dienstverlening uitgebreid met een nieuwe zoekfunctie: www.ohramaps.nl, waarmee verzekerden de dichtstbijzijnde zorgverlener kunnen vinden.

Op de site vult de verzekerde de soort zorgverlener in die hij zoekt, bijvoorbeeld een apotheker, samen met de eigen postcode of woonplaats. Vervolgens wordt op een satellietkaart een overzicht getoond van zorgverleners in de buurt. De zoekfunctie is een afgeleide van Google-maps en ontwikkeld in samenwerking met het Apeldoornse bedrijf MAX.
“Verzekerden ervaren soms een drempel in het vinden van de juiste zorgverlener. Met name de gemaakte kosten en het declareren ervan, worden als belastend ervaren”, aldus Ohra. De verzekeraar heeft met een groot aantal zorgverleners afspraken gemaakt over rechtstreekse betaling van de nota door de zorgverzekeraar. In het kader van de keuzevrijheid voor de verzekerde toont Ohramaps.nl zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Reageer op dit artikel