nieuws

Ohra verzekert virtueel kind ‘Eccky’

Archief

Ohra biedt verzekeringen aan voor Eccky’s, virtuele kinderen die op internet worden geboren. Het online spel (www.eccky.nl) is dit voorjaar gelanceerd en kent inmiddels zo’n 300.000 geregistreerde gebruikers in de doelgroep van 10- tot 35-jarigen en meer dan 100.000 geboren Eccky’s.

In het spel kunnen twee mensen samen een Eccky-kindje maken en opvoeden. Dat gebeurt via MSN Messenger. Het doel van het spel is een Eccky-baby in zes dagen tijd op te voeden tot een gelukkige puber van achttien jaar. Dat kan door met het virtuele kind te chatten of te sms’en.
“Omdat je nooit weet wat een Eccky kan overkomen is een adequaat verzekeringspakket niet overbodig”, stelt Ohra. Elke Eccky-baby is vanaf de geboorte (gratis) verzekerd tegen zorg, schade en aansprakelijkheid. De polis kost dertig virtuele credits, die een waarde van _ 0,30 vertegenwoordigen.
Invloed op ouders
Ohra zegt meerdere redenen te hebben om in de virtuele Eccky-wereld te duiken. “Eccky simuleert het echte leven. We willen benadrukken hoe belangrijk het is jezelf, je gezin en je kinderen adequaat te verzekeren. Juist nu zien we dat jongeren regelmatig ontoereikend verzekerd zijn, omdat zij vaak geen interesse hebben om na te denken over risico’s in het leven. Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen”, stelt Jaap Kooij, manager internetmarketing van Ohra.

Reageer op dit artikel