nieuws

Ohra verkiest internet boven winkels

Archief

Omdat Ohra het oog gericht heeft op internet, worden de Ohra-winkels rond oktober opgedoekt.

Ohra ziet voor zichzelf een toekomst als e-commercebedrijf. “E-commerce ligt in het verlengde van onze direct-marketingstrategie”, zegt Ohra-woordvoerder Rik van Zutphen. “En in die virtuele toekomst passen de winkels met de persoonlijke verkoop niet meer.” De winkels in Apeldoorn en Hilversum zijn al gesloten. Het is de bedoeling, dat de overige elf winkels in het begin van de herfst dicht gaan. De ondernemingsraad moet zijn goedkeuring nog aan dit plan hechten. De elf winkels zijn gevestigd in Amstelveen, Arnhem, Den Bosch, Breda, Eindhoven, Den Haag, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer.
Voor vragen van klanten is een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen (026-4004888). Van Zutphen op de vraag waarom Ohra-klanten over het sluiten van de winkels zouden bellen: “Dat is uit voorzorg. Het is de bedoeling dat de medewerkers van de winkels elders in het concern een baan krijgen. We kunnen echter niet helemaal uitsluiten dat zij dit niet afwachten en opstappen. In zo’n geval zullen we de winkel eerder sluiten en kunnen klanten daar dus plotsklaps mee worden geconfronteerd.”

Reageer op dit artikel