nieuws

Ohra-themafondsen straks ook voor verzekeringen

Archief

Ohra Bank introduceert op 10 juni drie themafondsen op de Amsterdamse Effectenbeurs. De fondsen worden op termijn ook aan unit-linkedverzekeringen van Ohra gekoppeld.

De themafondsen richten zich op Milieutechnologie, Zorg (Care Fonds) en Multimedia. Een themafonds is het nieuwste beleggingsfenomeen, waarbij belegd wordt in ondernemingen die een rol spelen binnen een bepaald mondiaal thema. Het is een variant op de sectorfondsen, die beleggen in bedrijven uit een bepaalde sector.
De fondsen starten als een bankproduct. Maar volgens directeur Aardoom van Ohra Beleggingen Beheer staat niets een koppeling aan unit-linkedverzekeringen in de weg. “Dat voornemen is nog niet uitgesproken, maar het is op termijn wel te verwachten. Deze fondsen zijn bij uitstek lange termijnfondsen. Dat past dus goed bij een beleggingsverzekering.”

Reageer op dit artikel