nieuws

Ohra stopt met DiaVitaal

Archief

Ohra stopt met de speciaal voor diabetici ontwikkelde zorgverzekering DiaVitaal Zorg en de daarbij behorende Zelf Zorg Polissen. “De belangstelling van verzekerden bleef fors achter bij de verwachtingen. Daarmee lijkt het DiaVitaal-concept zijn tijd ver vooruit”, geeft Ohra als verklaring voor de stopzetting.

De huidige DiaVitaal-verzekerden kunnen volgens Ohra “naadloos over” naar een Ohra zorgverzekering inclusief een gratis diabetesmodule en op de levensfase afgestemde aanvullende verzekering.
De direct-writer startte in 2006 met het concept waarbij nauw werd samengewerkt met diverse zorgverleners, extramurale zorgcentra, leveranciers van diabetes-hulpmiddelen en de Diabetes Vereniging Nederland (DVN).
Onderdeel van het concept was onder meer het gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) dat verzekerden en hun hulpverleners konden inzien, invullen en beheren. “De patiënt kreeg hiermee flexibiliteit omdat het dossier altijd te raadplegen was en werkte als controlemiddel”, aldus Ohra.
De verzekeraar doet geen mededelingen over het aantal gesloten polissen.
Onvoldoende belangstelling
“Onvoldoende belangstelling”, luidt de verklaring van Ohra. En het concept zou zijn tijd “ver vooruit zijn”. Ohra verwachtte bij de start in 2006 dat veel diabetici een polis zouden willen sluiten, om op deze manier vele praktische diabeteszorgen uit handen te geven en hun leven met diabetes eenvoudiger te maken. “Echter, na twee jaar, is er onvoldoende belangstelling. Ook belangenverenigingen hebben de essentie en noodzaak van het diabetes zelfzorgconcept nog onvoldoende erkend, waardoor het in de markt niet voldoende kon worden uitgebouwd”, aldus Ohra. De aparte diabetesmodule die nu aangeboden wordt, is volgens Ohra minder uitgebreid, maar biedt nog steeds veel van de initiële DiaVitaalservice- en voordelen.
Diabetesvereniging
De Diabetesvereniging Nederland (DVN) biedt de leden komend jaar weer de keuze uit vijf collectieve verzekeringen. Hiervoor zijn contracten gesloten met Agis, CZ, Ohra, Univé en Zorg en Zekerheid. In de polissen is extra dekking opgenomen voor zelfcontrolematerialen, zoals bloedglucosemeters en teststrips, vergoeding van het DVN-lidmaatschap en educatiecursussen.
Daarnaast heeft DVN korting bedongen op de collectieve pakketten die oplopen tot 10%. Afsluiten van de collectiviteit kan alleen als men lid is van DVN. Kosten beragen _ 45 per jaar. In 2007 maakte 42% van de leden van DVN gebruik van de collectiviteit.

Reageer op dit artikel