nieuws

Ohra participeert in nieuwe Duitse ziektekostenverzekeraar

Archief

Via een participatie van bijna 25% in een nieuwe ziektekostenverzekeraar is Ohra opnieuw betrokken bij de Duitse verzekeringsmarkt. In het begin van de jaren negentig poogde Ohra zelfstandig voet aan de grond te krijgen bij de oosterburen, maar dat werd geen succes.

In de nieuwe ziektekostenverzekeraar Balance (uit te spreken op z’n Frans) participeren de Deutscher Ring (voor 75,1%) en Ohra (voor 24,9%).
Bestuursvoorzitter drs. Dan Huesmann van Nuts-Ohra Beheer: “Wij hebben al een jaar of tien contacten in de Duitse markt, met onder meer de Deutscher Ring. Balance is een geheel nieuw concept voor Duitsland. ‘Managed-care’ is daar nog niet zo ontwikkeld als bij ons. Wij hebben overigens uitsluitend know-how geleverd”.
Balance zou binnen zes tot zeven jaar winstgevend moeten zijn, waarbij wordt uitgegaan van een jaarlijkse netto-groei van 2.500 verzekerden.
Fitnesscentra
Ohra heeft behalve genoemde participatie geen plannen om (opnieuw) verzekeringsactiviteiten op de Duitse markt te ontplooien. Wel zullen er in Duitsland in het kader van de Balance-aanpak AFP-fitnesscentra komen. Het is de bedoeling dat deze Ohra-dochter nog dit jaar enkele vestigingen opent. Huesmann kan geen concreet aantal noemen. Wel is het zeker dat het eerste centrum in (de buurt van) Hamburg zal worden gevestigd.
Basler
Doordat de Deutscher Ring een onderdeel is van het internationale Basler-concern behoort het volgens Huesmann zeker tot de mogelijkheden dat het Balance-concept in andere Europese landen op de markt zal worden gebracht. Daarbij moet vooral worden gedacht aan Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europese landen.
Ohra opende in september 1991 een eigen vestiging in de Duitse stad Ulm. Eind 1992 werd dat kantoor gesloten en ging de Alte Oldenburger de administratie voeren. Later werd de portefeuille (met een premie-inkomen van amper f 2 mln) ook feitelijk aan de Alte Oldenburger overgedragen.

Reageer op dit artikel