nieuws

Ohra onderzoekt mogelijkheid van ‘groen’ beleggingsfonds

Archief

Een meer dan gemiddelde groei in levensverzekeringen, en meer in het bijzonder de verkoop van de Teakwood Rendementspolis, geven de verzekerings- en bankgroep Ohra aanleiding te onderzoeken of er een ‘groen’ beleggingsfonds kan worden geïntroduceerd.

De belangstelling voor de Teakwood Rendementspolis is volgens de Arnhemse direct-writer groot. “Inmiddels is een tweede tranche van vierduizend polissen en een premie-omzet van f 60 mln uitverkocht”, bevestigt mr Th.J.M. Roos van de raad van bestuur van Ohra. Een derde tranche van dezelfde omvang wordt volgens Roos binnenkort beschikbaar gesteld.
Ohra onderzoekt verder de mogelijkheden van een geheel ‘groen’ beleggingsfonds, naast de Teakwood Rendementspolis. Dit groene beleggingsfonds zal volledig investeren in duurzaam verbouwde bomen, bijvoorbeeld in Brazilië, aldus Roos. Het besluit daarover zal volgens hem dit najaar worden genomen.
Omzet 10,5% omhoog
De omzet van Ohra (850 medewerkers) is in de eerste helft dit jaar met 10,5% gestegen tot f 715 mln.
Het bedrijfsresultaat nam in die periode toe tot f 16,2 (12,4) mln, een stijging van ruim 30%. Het aantal contracten groeide met 8%, aldus Ohra.
Vorig jaar beliep de omzet f 1,4 mld en bedroeg het bedrijfsresultaat vóór belastingen f 32,9 mln.

Reageer op dit artikel